divendres, 2 de març del 2018

Avui, va de contes!

Hola!
Feia molt de temps que volia començar a fer el que faig amb les lectures però amb contes. Al meu fill des de sempre li han agradat molt els contes i a casa en tenim un munt, però els que avui us vull ensenyar i comentar són els últims que hem agafat a la biblioteca.
Normalment hi anem un cop cada 15 dies o un cop al mes, i així anem canviant. Quan es cansa de llegir sempre els mateixos ja el sents: "Vull contes nous!!" i llavors toca visita a la biblioteca.
Vull aclarir que ara el meu fill té 2 anys i 9 mesos i, sobretot, que cada nen és un món, i que no a tots els han d'agradar els mateixos contes.

Aquesta vegada vam agafar aquests 5:

Shhhh tenim un pla, de Chris Haughton: Sens dubte el que ha tingut més èxit. El llegim cada dia dues o tres vegades, li encanta perquè té una estructura que es va repetint i així ell també el pot anar explicant, a més té animals, una cosa que en aquesta casa sempre triomfa, i fa riure. Un gran encert.
També ens va molt bé per practicar i parlar molt fluixet quan no volem que algú ens descobreixi!

Un joc, de Hervé Tullet: Aquest també li agrada molt. A casa ja teniem el d'"Un llibre" que també li agrada molt. És un llibre molt recomanable ja que els fa interactuar amb ell. Fins aquesta col·lecció jo no n'havia vist cap que fos tan interactiu. És una altra manera d'acostar els més petits a la lectura.

L'Elmer i el cangur saltimbanqui, de David McKee: L'Elmer també és un encert sempre. Les aventures de l'elefant de colors i tots els seus amics de la selva són molt entretingudes, i les seves històries fomenten valors positius com l'amistat, la generositat, etc.

Com amagar un lleó, de Helen Stephen: És un conte entretingut. Tracta d'una nena que ha d'amagar un lleó, però és molt difícil!! Al Pau també li ha agradat, però no tant com d'altres, com ja he dit és entretingut i divertit. He vist que hi ha altres contes del mateix estíl com "com amagar un lleó a la iaia" o "com amagar un lleó a l'escola", però aquests no els hem llegit.

Adivina cuanto te quiero, de Sam McBratney: Aquest llibre el vaig agafar més jo que ell. N'havia vist parlar molt per aquí a les xarxes socials i volia veure què tal. Al Pau no li ha agradat gaire, tampoc sé ben bé perquè. És un llibre molt tendre però amb poca acció. No ens ha donat gaire joc a l'hora de llegir-lo.

Fins una altra!!


_________________________________________________________________________________


Hola!
Hace mucho tiempo que queria hacer lo que ya hago con las lecturas pero con cuentos.A mi hijo siempre le han gustado mucho los cuentos, y en casa tenemos muchos, pero los que hoy os quiero enseñar y comentar son los últimos que hemos cogido a la biblioteca.
Normalmente vamos cada 15 días o una vez al mes, y así vamos cambiando. Quando se cansa de leer siempre los mismos ya lo oyes: "quiero cuentos nuevos!" y toca visita a la bilioteca.
Quiero decir que mi hijo ahora tiene 2 años y 9 meses para si os sirve de orientación y sobretodo quiero que quede muy claro que cada niño es un mundo y no a todos les van a gustar los mismos cuentos.

Esta vez cogímos estos 5 libros:



Shhhh tenemos un plan, de Chris Haughton: Sin duda, el que ha tenido más éxito. Lo leemos cada día dos o tres veces, le encanta porqué tiene una estructura que se va repitiendo y así él también lo puede ir explicando. Además tiene animales, una cosa que en esta casa siempre triumfa, y hace reir. Un gran acierto. También nos va muy bien para practicar y hablar muy bajito cuando no queremos que nos descubran!

Un juego, de Hervé Tullet: Éste también le gusta mucho. En casa ya teníamos el de "Un libro" que también le gusta mucho. Es un libro muy recomendable ya que les hace interactuar con él. Hasta esta colección no había visto ningún libro que fuera tan interactivo. Es otra manera de introducir a los más pequeños a la lectura.

Elmer y el canguro saltimbanqui, de David McKee: Elmer también es un acierto siempre. Las aventuras del elefante de colores y todos sus amigos de la selva son muy entretenidas, y sus histórias fomentan valores positivos como la amistad, la generosidad, etc.

Cómo esconder un león, de Helen Stephen: Es un cuento entretenido. Trata de una niña que tiene que esconder un león, pero es muy difícil! A Pau también le ha gustado, pero no tanto como otros, como ya he dicho es entretenido y divertido. He visto que hay otros cuentos del mismo estilo como "Cómo esconder un león a la abuela" o "Cómo esconder un león en la escuela", pero éstos no los hemos leído.

Adivina cuanto te quiero, de Sam McBratney: Este libro lo cogí más yo que él. Lo había visto mucho por las redes sociales y quería ver qué tal. A Pau no le ha gustado mucho, tampoco sé muy bien porqué. Es un cuento muy tierno pero con poca acción. No nos ha dado mucho juego a la hora de leerlo.

Hasta otra!!



1 comentari:

  1. Molt bones recomanacions! el que tenen de bo els de l'Elmer és que tenen varies històries encara que jo em quedo amb el primer. Una abraçada

    ResponElimina